maanantai 28. marraskuuta 2016

Hanki joulumieli auttamalla - #jouluhaaste



Hanki hyvä mieli ja ota vastaan Vatulan #jouluhaaste.  

Suomalaisista 100 000 turvautuu vuosittain leipäjonoon. Lähes 700 000 suomalaista elää köyhyysrajan alapuolella, heistä 100 000 on lapsia. Avuntarvitsijoita siis riittää, anna yhdelle heistä hyvä joulumieli.

Haasteeseen mukaan lähteminen on helppoa.

1. Valitse avustuskohde. 

Naapuristasi saattaa löytyä yksinäinen vanhus tai vähävarainen perhe. Ehkä tunnet jonkun, jota elämä on nuijinut viime aikoina niin, että hymy alkaa olla tiukassa. Vai pyytääkö joku sinulta rahaa kadulla. Jos näistä ei mikään natsaa, ehkä haluat auttaa tuntematonta. Facebookista löytyy lukemattomat määrät erilaisia avustusryhmiä, ja niistä avuntarvitsijoita. Voit myös tehdä rahalahjoituksen jollekin järjestölle, joka toimittaa avun puolestasi perille.

2. Anna joulumieltä.

Lahjan ei tarvitse olla arvokas. Yksinäiselle yksinkertainen tervehdys naapurilta saattaa olla koko joulun kohokohta. Voit jättää sen vaikka oven taakse, jos kohtaaminen jännittää. Kukka, suklaarasia, purkki itsetehtyjä marmelaadeja. Kortti. 

Kauppakeskuksissa on usein joulun aikaan käynnissä keräyksiä, joista saa lapun mukaansa, minkä ikäiselle lapselle lahja menee ja onko saaja tyttö vai poika. Sitten mars lelukauppaan ja paketointipalvelun kautta tajaisin keräyspaikalle - voiko olla helpompaa tapaa ilahduttaa.

Itse valitsin facebook-ryhmästä perheen. Ryhmän ylläpitäjät olivat tarkistaneet, että perheen avuntarve oli todellinen. Pakkasin ison ärrälaatikon täyteen joulukoristeita, kuusenvalot ja muuta joulutarviketta sekä lahjakortin ruokakauppaan. Autan vain tätä yhtä tuntematonta, joten hintaa paketille kertyi jonkin verran. Mutta samoin toimin viime jouluna, kun osallistuin kauppakeskuksen lahjakeräykseen, ostin kalliin legopaketin jollekin tuntemattomalle pikkupojalle, joka ei kenties koskaan ennen ole saanut mitään yhtä hienoa. 





Toivottavasti mahdollisimman moni tarttuu haasteeseen. Helpottaakseni urakkaa olen listannut alle muutaman linkin.


Facebookin jouluapuryhmät:

Jouluapu

Valitse itse, minkälaista perhettä haluat auttaa ja millä tavalla. Sivusto listaa perheitä ja heidän toiveitaan. Anna sen verran, kuin haluat. Useimmiten kyse on tavarasta, esim. käyttötarvikkeista kuten vaatteista tai kengistä lapsille, joululahjoista. Osa perheistä kaipaa ruokaa. Tavarat voi toimittaa joko suoraan avun tarvitsijalle tai postin kautta.

Facebookista löytyy myös iso määrä paikkakuntakohtaisia Jouluapu-ryhmiä.

Autetaan lähimmäistä

Apua voi antaa suoraan perheille läpi vuoden. Jouluna moni perhe on kuitenkin niin tiukillla, ettei rahaa ole edes välttämättömimpään eli ruokaan. Auta miten voit, kaikki menee suoraan avuntarvitsijalle ilman välikäsiä.

Apua vähävaraisille


Järjestöjen joulukeräyksiä:

Pelastakaa Lapset

Joululahjoitukset 15e, 30e tai 60e. Järjestö lupaa käyttää rahat köyhien lasten tukemiseen Suomessa. Lahjoituksilla maksetaan lasrennha nuorten harrastuksia tai kustannetaan koko lukion tai ammattioppilaitoksen suorittamiseen vaadittavat oppikirjat.

Parasta Lapsille ry

Vapaavalintainen summa väjävaraisten lasten leirien tukemiseen. Anna lapselle lomapäivä, jota hänen perheellään ei ole kenties koskaan varaa hänelle kustantaa.

Pelastusarmeija

Joulupatalahjoituksen voi tehdä myös netissä vapaavalintaisella summalla. Tuotolla autetaan Suomessa asuvia vähävaraisia lapsiperheitä, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Punainen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteinen keräys

Lahjoituksen voi tehdä netissä, puhelimessa tai tekstiviestillä. Hyvä Joulumieli -keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Kotimaan apu

Auta köyhää saamaan joulupöytäänsä jouluruokaa. Lahjoituksen voi kohdistaa tahtomalleen paikkakunnalle.






2 kommenttia: