tiistai 14. helmikuuta 2017

Mittaria otsaan




Nykyisin kuumemittarin voi asentaa suoraan otsaan. Kun näin tuotteen mainoksen netissä, tajusin, miksi elämäni on ollut niin vaillinaista ja kaikki on tuntunut turhalta. Onhan nyt aivan päivänselvää, että jos ihmiseltä puuttuu otsaan asennettava kuumemittari, hänellä ei ole oikeastaan yhtään mitään.

Mieti nyt itse, miten kätevää. Kenenkään ei tarvitsisi enää ihmetellä, onko joku sairaana vai ei, kun otsaan liimattu teippi kertoisi totuuden.

Kyseessä on tosiaan teippi. Laite on tarkoitettu ilmeisesti ylihuolehtivaisten vanhempien mielenterveyden turvaksi, näin päättelin mainoksesta, jossa vauva konttaa iloisesti hymyillen lämpömittari naamassaan. Onhan sitä paitsi rauhoittavaa nähdä vauvelinsa kunto jatkuvasti mittarista, ettei tarvitse arvailla ja hermoilla turhaan.




Teippejä on luonnollisesti kaiken mallisia, on ankkaa,leppäkerttua, sammakkoa ja vaikka mitä mukavaa. Kaikkein neuroottisimme vanhemmille on tarjolla lapsiin liimattavia läpysköitä, jotka lähettävät jälkeläisten reaaliaikaiset lämpötilatiedot kännykkään bluetoothin ja ties minkä satelliittien kautta. Älä naura, totta joka sana, alla kuva todisteeksi tästäkin vempeleestä.




Totta kai on tärkeää tietää kaikki lapsensa ruumiintoiminnoista etänä. Että onko sillä nälkä, vaipat märkänä, vuotaako nenä, onko päivän itku-naurusuhde kunnossa ja uni riittävän laadukasta.

Kaipaisin kuitenkin näille sovelluksille pientä laajennusta myös aikuiselämän tarpeisiin. Miten olisi esimerkiksi otsaan liimattava vitutuskäyrä?

Eräs työkaverini askarteli aikoinaan työkoneensa näytön yläreunaan vitutusmittarin. Hän siirsi mustaa osoitinta asteikolla yhdestä kymmeneen aina kulloisenkin päivän fiiliksen mukaan. Se oli erittäin kätevää etenkin kympin päivinä, jolloin muu toimitus ymmärsi pysyä hyvin etäällä herra Äksystä.

Vielä mittariakin informatiivisempi olisi tarranäyttö, joka kertoisi myös vitutuksen syyn. Tili tyhjä, pahaa ruokaa, poikaystävä petti, krapula, vaatteet eivät mahdu, saisipa joskus nukkua rauhassa, kissa raapi sohvan kankaan rikki, pomon naama ärsyttää... olipa syy mikä tahansa, se tarjoaisi kanssaihmisille edes jotakin keinoja lohduttaa tai ratkoa muutoin asiaa.

Hei te kiinalaiset, jotka keksitte näitä vehkeitä niin hirveää tahtia, että normi-ihmisellä on työ ja tuska pysyä vauhdissa mukana ja tajuta, mitä kaikkea ilman hän ei voi elää - tässä ilmaista ideaa tuotekehittelyyn.

Ehdotan myös otsamonitoria, joka kertoo,  onko ihminen vapaa, varattu vai muuten vain valmis seksisuhteeseen vastaantulijoiden kanssa. Lapsilleen isää tai äitiä etsiville monitori voisi kertoa kumppaniehdokkaan geeniboolin pahimmat riskitekijät, poliisille vireillä olevat etsintäkuulutukset, portsarille promilletason ja tavaratalon myyjille käytössä olevan varallisuuspotentiaalin (ettei tarvitse turhaan mielistellä).

Lisäksi mittarissa voisi olla täysin henkilökohtainen taso, joka hälyttäisi omistajalleen esimerkiksi aivoinfarktin, syöpäkasvaimen tai lähestyvän rekan uhatessa.

Tässä vain muutamia ehdotuksia. Saa kysellä lisää, kiinalaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti